Help! Wat gebeurd er nu weer allemaal...

24-05-2024

Vorige week het gevreesde gesprek gehad met de verzekeringsarts van het UWV. Dit om te kijken of ik in aanmerking kom voor een WIA uitkering.

Zojuist valt de conclusie van de verzekeringsarts op de mat... Wat ik daar in lees is totaal niet wat er tijdens het gesprek besproken is dus ik sta helemaal perplex.

Ik had eindelijk eens het idee dat het een goed gesprek was geweest. Mevrouw zei ook dat ze haar best voor me ging doen en mijn problemen snapte, maar dat volledig afkeuren er tegenwoordig niet meer inzit tenzij je bedlegerig bent. Nou prima , daar kan ik wel enigszins inkomen.

Nu lees ik tot mijn verbazing dat de verzekeringsarts inschat dat ik het minimale van 8 uur per dag, 40 uur per week kan werken.
De vraag blijft wel kan dit in mijn oude beroepengroep.. dat lijkt me sowieso niet.. maar in welke zin heeft zij dan haar best voor mij gedaan?
Helaas heeft ze de urenbeperking niet besproken in het gesprek en dat vind ik jammer. Dan had ik tenminste direct met haar het gesprek hierover aan kunnen gaan.

Het verslag komt er op neer dat overal een beperking op zit, behalve dus de uren.
Ik ben zogezegd : Niet flexibel , kan niet inspelen op sterk wisselende uitvoeringsomstandigheden, kan geen pieken of deadlines hanteren, kan alleen taken aan die geen hoog handelingstempo vragen, ben sociaal enorm beperkt, kan samenwerken maar met eigen van te voren afgebakende deeltaak, geen direct contact met klanten of patiënten, leidinggeven is uit den boze en ik kan geen wisseldiensten aan.

Nu is het natuurlijk zo dat ik uit de zorg kom, hierin heb ik verschillende functies bestuurd maar nooit langer dan 10 maanden. Dan viel ik uit doordat ik eigenlijk veel te veel van mezelf heb gevraagd en dus ook fysieke uitval krijg. Zoals de zorg bekend staat is hier natuurlijk niks afgebakend en zijn wisseldiensten geheel normaal. Zowel dag, avond als nachten werken is meer regel dan uitzondering.

Het idee dat ik dus krijg is dat ik uiteindelijk werk moet gaan uitvoeren die ontzettend hersendodend is...onderprikkeling ten top! Noem het schroefjes in bakjes leggen, eitje op de salades etc. Hier zal ik diep ongelukkig van worden omdat ik wel degelijk uitdaging nodig heb en verandering. Het is alleen belangrijk dat dit goed en duidelijk naar me word gecommuniceerd.

Ik raak van dit hele verhaal echt compleet in paniek. Ik weet dat je niet naar wat als moet kijken maar deze situatie laat dat toch gewoon gebeuren...
Wat als de arbeidsdeskundige vind dat ik inderdaad 40 uur kan werken, dat er voor 40 uur in de week dus gemiddeld 8 uur per dag een functie binnen de zorg is die dit toelaat.
Wat als ik uiteindelijk op een sociale werkplaats moet gaan werken als cliënt, dat wat ik zelf als begeleider heb gedaan. Dat kan toch niet waar wezen...
Het is echt niet zo dat ik werken helemaal uitsluit, maar ik moet toch zeker ook aan mezelf denken.

Man , ik word er echt zo gestoord van dat het UWV alles zo afschuift. En nogmaals... ik dacht eindelijk eens een goed gesprek te hebben met een mevrouw die werkelijk haar best zou doen voor me...

NIET DUS! gewoon weer terug bij af en afgescheept door het UWV.


Veel liefde, 

Simone