Hectische weken!

12-04-2024

Het lijkt erop dat er alleen nog maar hectische weken zijn haha!

Ik had een aantal weken geleden het idee dat mijn voortand los zat.
Hiermee naar de tandarts geweest... Wat blijkt , met spoed naar de kaakchirurg. Helaas was het vrijdag middag en was de spoedplek ingenomen door iemand die een ongeluk had gehad waarbij de kaak gereconstrueerd moest worden.. Alle begrip voor uiteraard.

Maandagmorgen kon ik terecht.
Er zat een cyste boven mijn voortand die de wortels aan het verdrukken was waardoor het leek en aanvoelde alsof de tand los zat.
Het weekend voor de afspraak had ik ineens zo veel pijn. De cyste probeerde te groeien ( in het kaakbot) en mijn hele gezicht zwol op.
Geen enkele pijnstiller hielp. Een hel van een weekend!

Op  maandag morgen hebben ze een drain in de cyste gezet zodat het vuil eruit kon lopen. Op woensdag moest ik terug om hem weer te verwijderen. De kaakchirurg zei dat ik op dinsdag de tandarts moest bellen voor een afspraak voor een wortelkanaalbehandeling... Hier ging het voor ledig mis. 

De assistente van de tandarts snapte niet dat hier ook een spoed aan zat... Dit duidelijk vermeld bij haar maar daar had zij geen boodschap aan. De afspraak kon plaatsvinden op 6 mei.
Haar duidelijk gemaakt dat het echt een spoed is en ik kreeg als antwoord dan maar op 19 april maar dan neem je wel mijn spoedplek in... Pardon? ik leg je net uit dat het spoed is. Het maar bij 19 april gelaten.

Op woensdag weer naar de kaakchirurg geweest en deze mevrouw vertelde ik over mijn ervaring met de tandarts. Zij werd hier redelijk boos om want he... wat snap je nou niet aan spoed?!
Op haar verzoek nogmaals contact opgenomen met de tandarts en raad eens.. De dinsdag erop kon ik kan de wortelkanaalbehandeling komen doen.

Zo gezegd zo gedaan... wortelkanaalbehandeling gedaan bij de tandarts. maar omdat er vuil uit de cyste kwam via mijn tand was er een noodvulling ingezet met een desinfecteer middel. De tandarts zei dat dit voldoende was om naar de kaakchirurg te gaan.
Afspraak gemaakt bij de kaakchirurg voor 11 april.

10 april belt de kaakchirurg om te zeggen dat de afspraak niet door kon gaan.. Want de  behandeling bij de tandarts was nog niet volledig afgerond. Haar uitgelegd dat dit pas op 6 mei zou gebeuren en dat de tandarts had verzekerd dat dit goed genoeg was voor de behandeling.

Deze lieve mevrouw besloot om hier achter aan te gaan bij de tandarts. Er moest snel iets gebeuren want he... nog steeds spoed! zo'n cyste kan veel schade in je mond aanrichten.

Nou puntje bij paaltje, 11 april kon ik naar de tandarts. 10:20uur werd me meedegedeeld en dan kon ik in  de middag naar de kaakchirurg om 14:30.

Ik braaf om 10:15 bij de tandarts want ik wilde niet te laat komen. Die assistente is een rare vrouw en zei niet eens gedag toen ik binnen kwam. uiteindelijk was het 11:00 uur en was ik nog niet geholpen. Ik dacht laat ik eens vragen hoe dit zit... nou de afspraak had ze ipv 10:20 om 11:40 ingepland ze was alleen even vergeten dat door te geven aan mij... lekker dan!! 

Eenmaal bij de tandarts in de stoel bleek door het wachten nog een tand dood te zijn gegaan dus werd het een dubbele wortelkanaalbehandeling. BALEN!!! Maar wat moet dat moet en het is niet anders.

Om 14:30 naar de kaakchirurg. 14:45 werd ik binnengeroepen en legde de assistente daar uit wat de bedoeling was. Ze gingen de cyste verwijderen en opsturen... pardon? verwijderen? jeetje kan het dan wat ernstigs zijn? hier was ik niet op voorbereid en maakte me wel nerveus.
uiteindelijk om 15:40 werd ik geholpen. op verzoek van de tandarts werd er ook een wortelpunt reductie gedaan. apexresectie noemen ze dit. hierbij verwijderen ze je wortelpunten zodat dit niet nog meer ontstekingen kan geven. jeetje wat een ellende en wat deed het zeer.

Voor iedereen die weet hoe een liposuctie gedaan word. zo voelde het in mijn mond.
En door het wachten op de kaakchirurg was aan het einde de verdoving ook uitgewerkt. toen moest hij nog gaan hechten.

Door de chaos ben ik een heel stuk van de film kwijt van de kaakchirurg. Totaal overprikkeld. Ik moest er gewoon van huilen.
Wat voel ik me vandaag ook naar. Zware antibiotica en pijnstillers.... en ik moet 2x daags spoelen met perio aid. dit voelt ook echt heel vervelend en pijnlijk.

We doen het er maar mee, maar nu weten jullie ook waarom ik even een tijdje niks heb geplaatst. 


Ik ga nu even mijn antibiotica innemen en even lekker slapen. ik ben gesloopt!


Veel liefde, Simone