DE 2E VAKANTIEWEEK

03-09-2022

Wij hebben deze week niet heel veel gedaan.
Zoals jullie hebben kunnen lezen was Tim ziekjes.
Zoals gewoonlijk doen mannen alsof ze dood gaan. Nou geloof mij dit viel best wel mee haha!

Wel was het wat lastig met structuur. Tim vond zichzelf erg zielig maar zat ook vooral zichzelf in de weg. Doordat hij hier lastig mee om kan gaan schopt hij onbewust ook mijn structuur in de war.

De ene dag wilde hij wat samen doen en het volgende moment juist weer niet. 
Ik heb altijd even de tijd nodig te bedenken hoe ik dan mijn dag in ga delen.
Juist door de vakantie word het al anders ingedeeld omdat ik normaal gesproken natuurlijk alleen thuis ben en dan gewoon mijn vaste dingen heb die ik oppak op standaard dagen. Nu was het even puzzelen hoe ik dit ga doen.

Gelukkig voelt Tim zich wat beter en is het nog maar Zaterdag.
Op zaterdag doen wij altijd boodschappen. Dit veranderd onder geen beding hoe dan ook.
Ik hou me vooral in de vakanties door alle wisselingen me hier aan vast. En gelukkig een mens moet ook eten dus het komt goed uit.

We zijn begonnen bewuster te eten. Ik hou het allemaal bij in een app en merk dat de vitamines en gewoon het ritme in eten ( ik ben een emotionele eter) me beter in mijn vel laten zitten.
Ik ben minder snel angstig en voel me echt goed op dit moment.

Het levert natuurlijk ook andere gesprekken op aan tafel. Zo gaat het ineens over hoeveel van wat er in een bepaald product zit haha!
Het is echt niet zo dat we lijnen hoor maar ik wil gewoon eindelijk eens weten wat we allemaal in onze mond stoppen en of we werkelijk zo gezond eten als dat wij denken te doen.

Ik kan door het overeten van emoties en angsten sowieso wel een paar kilo minder gebruiken dus dat is dan ook mijn doel voor dit jaar.
Ook hier komen lijstjes bij kijken hoe ik dit aanpak en ik ben aan het proberen als iets lukt of ik mijzelf hier voor kan belonen.

Zo heb ik mijzelf een nieuwe sportbroek gekocht en een notitie boekje. In dit boekje heb ik opgeschreven ( in verschillende categorieën natuurlijk) hoe veel ik vind dat ik er van af moet hebben. Wat ik bij hoe veel kilo voor mezelf verdiend heb. 
Zo wil ik aan het einde van de race heel graag een paar nieuwe Nike airmax schoenen. Normaal koop ik ze gewoon maar ik wil toch dat ik ze eens echt verdiend heb met hard werken en iets volhouden.

Ik hoop ook dat ik zo mijn focus een beetje kan trainen en niet van hot naar her vlieg omdat ik ondertussen afgeleid word.

Ik ga hier niet over kilo's spreken omdat ik dit niet interessant vind voor jullie als lezers.
Het gaat mij er om dat jullie kunnen lezen wat voeding en beweging met mij en mijn brein specifiek doet.


Tot nu toe behaal ik de dagelijkse 10.000 stappen met gemak. Ik loop een extra blokje om, ik probeer 4x in de week te sporten. Dit is geen vol uur maar ik wil het ook rustig opbouwen zodat het uitdagend voor me blijft.
Ik ben nieuwe recepten aan het proberen ( Tim eet gelukkig alles) dit vind ik erg leuk om te doen, ik ben gek op koken.
Ik probeer ook 6x een kleine maaltijd per dag te eten en voldoende water te drinken.
Nou was drinken voor mij sowieso al geen probleem maar ik ben alles wat ik tot mij neem eens gaan bijhouden in een app.  Voor mij werkt dit erg handig en overzichtelijk.

Voor volgende week wil ik toch weer wat meer het planbord gebruiken en daadwerkelijk dingen inplannen. Ik heb doordat Tim ziek was hier voor mijn gevoel in verzaakt en geloof me ook wij krijgen daar ruzies door. Ik ben wat actiever dan dat Tim is en dat kan ik behoorlijk frustrerend vinden. Hierdoor lijkt het of ik mezelf niet kan vermaken terwijl Tim met zijn hyperfocus de hele dag gemakkelijk achter de pc kan zitten.
Gewoon iets meer structuur en daarom ben ik blij dat het nu zaterdag is. Al is het wel nog heel erg vroeg ( 5:00 uur), ik weet wat ons te doen staat deze dag!

Ik heb mijn boodschappenlijstje al klaar, ik ga vandaag ook nog sporten en natuurlijk lopen met de hond. Het hondje voelt zich ook niet zo lekker vandaar dat ik ook zo vroeg wakker ben. Hij piepte me mijn bed uit, hij moest even naar buiten.
Mijn sportbroek heb ik al aan want man wat is het ineens koud in de nachten. Tegen een normale tijd ga ik lekker even sporten en dan is Tim ook wel een keertje uit zijn bed.

Dan starten we lekker de ochtend op zoals normaal en vertrekken we naar de winkel. Vanmiddag doe ik sowieso nog wel even een rondje Pokemon go. Heerlijk lekker buiten zijn en genieten.

Fijn weekend toppers!

Veel liefde, Simone