Wat is het allemaal weer hectisch!

21-03-2023

Zoals jullie wellicht gezien hebben is het vorige week niet helemaal gelukt om op gezette tijden mijn blogs online te krijgen.

Ik had een aantal afspraken staan die dusdanig veel energie hebben gevraagd dat ik het even niet meer op kon brengen om de blog ook nog te posten. 

Het begon met de energiewacht die langskwam voor de CV ketel.
Dit was regulier onderhoud maar ik heb deze beste man even gevraagd of hij ook wilde kijken voor het ontluchten omdat ik de ontluchtingsventielen niet kon vinden.
Dacht even dat ik gewoon weer het domme blondje was maar dit bleek niet het geval, deze beste man was ook verbaasd te ontdekken dat deze niet in onze woning aanwezig zijn.
Wel heeft de cv ketel een automatisch ontluchtingssysteem maar dit werkt in de praktijk toch niet zo mooi als dat het boekje doet.
Uiteindelijk een ontluchtingsventiel gevonden op het expansievat, de beste man draaide deze open en het water spoot eruit. Dat kan maar 1 ding betekenen en dat is dat het expansievat kapot is.
Omdat het een huurhuis is moet er eerst gekeken worden naar het jaartal op dit vat, dit was 2013 en had dus eigenlijk allang gecontroleerd moeten worden of deze vervangen moet worden.

Uiteindelijk heeft die beste man deze vervangen en wat een enorme verademing is dat!
We worden niet meer wakker van het getik in de leidingen en het word weer aangenaam in huis kwa temperatuur!!


De volgende dag kwam de woningbouw zelf langs, ik had een aantal punten die me stoorden in huis wat kapot of niet goed was.
Te beginnen bij het zolderraam, hiervan was de hendel afgebroken waardoor de scharnieren misten.
Deze beste man heeft dit houtje touwtje in elkaar gezet dat het raam in ieder geval weer dicht kan, deze stond namelijk altijd op een kier. En hoewel het niet naar binnen regende is dit met deze gasprijzen toch niet waar jij je warme lucht naar toe wilt hebben.
Toen heeft hij nog even gekeken naar de badkamer kraan, dit vind ik toch wel een vreemd verhaal.
Als wij de kraan na het lopen weer dicht doen komt er nog een pleur aan water uit, deze beste man beweerd dat dit hoort bij een kraan met een lange hals. Het lijkt mij nogal stug dat dit zo is maargoed ik heb het hier maar even bij gelaten.

Toen doorgegaan naar de vensterbanken beneden, kreeg eerst van de beste man nog een compliment dat ik mijn verwarmingen zo goed had gesoleerd. Hij was verbaasd te horen dat ik dit gewoon zelf had gedaan. Ja ach een vrouw kan ook best radiator folie plakken haha!
Onder de vensterbanken komt tocht vandaan, hier moet de bouwopzichter voor komen helaas, dit gaan we maar weer regelen aangezien onze ramen ook lek zijn. Lijkt me een mooie kans dit dan in 1 keer aan te pakken... Tenminste als de woningbouw dit aan WIL pakken.

Uiteindelijk bij het grootste pijnpunt aangekomen, de voordeur en de brievenbus!
De voordeur sloot niet goed en had een enorme kier waardoor de gang bij ons altijd enorm koud was. We hebben hier dan ook geen radiator dus zou fijn zijn als dat in ieder geval tocht vrij is.
De beste man zei dat dit niet op zijn lijstje stond en wilde mij eigenlijk afwimpelen, hier ben ik niet mee akkoord gegaan aangezien dit de reden was waarom ik had gebeld en het me sterk leek dat dan juist dit probleem niet op de bon zou staan.
Hij heeft het slot uiteindelijk een beetje bewerkt en ingespoten en nieuwe extra tochtstrips geplaatst tegen de oude aan! en wat een verademing is dat, geen zuchtje wind meer binnen heerlijk!
De brievenbus wilde hij me ook mee afschepen, deze klepperde als er ook maar een zuchtje wind stond. Volgens deze meneer was dat normaal.
Ik heb hem gevraagd of hij een nieuwe klep in zijn bus had en of hij dan de bewegelijkheid van de brievenbus eens wilde nagaan. De man schrok van het feit dat onze brievenbus dus te makkelijk en licht open ging. Na een beetje drammen is ook die vervangen!
Ik snap nog steeds niet waarom je een klap geld betaald aan de woningbouw en ze vervolgens zo enorm moeilijk doen om iets te repareren terwijl je eigenlijk nooit belt en dit tientjes werk is...

ik vraag je niet mijn huis opnieuw te bouwen haha!

Het gezeur met de kpn wat ondertussen al maanden duurt is ook nog niet voorbij.
Ze zouden gisteren glasvezel komen installeren, en je raad het al... ze kwamen niet.
De hele dag thuis gezeten voor jan met de korte achternaam.
Ik merk dat vooral deze dingen enorm veel van mij vragen, de tijdsblokken vind ik al lastig omdat ze bij wijze van spreken om 1 uur kunnen komen maar ook om 3 uur... en dan vervolgens horen dat ze niet komen omdat ze geen duo afspraak hebben ingepland, terwijl dit duidelijk doorgegeven was bij de klantenservice omdat ze onder de grond door moeten. Het is schijnbaar allemaal nogal ingewikkeld om dat hier aan te leggen op de juiste manier.
Nu is het weer verplaatst naar nog een week later, ik word hier zo moe van!
Uiteindelijk zal ik wel een hele blog maken over mijn bevindingen met kpn...

De blog is zo wel weer lang genoeg dus ik zal het verder niet meer uitbreiden en de rest bewaren voor een andere blog!

Veel liefde, Simone