Vegetarische kapsalon met zoete aardappel
24-03-2023
Ingrediënten :
- 400 gram Zoete aardappel friet
- 300 gram vegetarische shoarma
- sla
- 1 tomaat
- halve komkommer
- 3 augurken
- Griekse knoflooksaus naar smaak
- geraspte kaas
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 °C ( normale stand van je oven)
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in frieten, leg ze op een bakpapiertje op de bakplaat en bestrijk licht met olie.
- Doe ze zoete aardappel circa 30 minuten in de oven.
- Verwarm de shoarma in een koekenpan circa 5 minuten.
- Was de komkommer en de tomaat en snijd deze vervolgens in plakjes.
- Was ook de sla en snijd deze naar wens.
- Snijd de augurken in dunne plakjes.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie, voeg de zoete aardappel toe en schep hier vervolgens de shoarma overheen.
- Leg de sla bovenop de warme shoarma en zoete aardappel gevolgd door de komkommer, tomaat en augurk.
- Doe een flinke laag knoflooksaus over voorgaande ingrediënten en top dit af met een lekkere laag kaas.
- Doe de ovenschaal circa 20 minuten terug in de oven. ( ik switch hier altijd naar de grillstand)