Vegetarische kapsalon met zoete aardappel

24-03-2023

Ingrediënten :

  • 400 gram Zoete aardappel friet
  • 300 gram vegetarische shoarma
  • sla 
  • 1 tomaat
  • halve komkommer
  • 3 augurken
  • Griekse knoflooksaus naar smaak
  • geraspte kaas


Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C ( normale stand van je oven)
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in frieten, leg ze op een bakpapiertje op de bakplaat en bestrijk licht met olie. 
  • Doe ze zoete aardappel circa 30 minuten in de oven.
  • Verwarm de shoarma in een koekenpan circa 5 minuten.
  • Was de komkommer en de tomaat en snijd deze vervolgens in plakjes.
  • Was ook de sla en snijd deze naar wens.
  • Snijd de augurken in dunne plakjes.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie, voeg de zoete aardappel toe en schep hier vervolgens de shoarma overheen. 
  • Leg de sla bovenop de warme shoarma en zoete aardappel gevolgd door de komkommer, tomaat en augurk.
  • Doe een flinke laag knoflooksaus over voorgaande ingrediënten en top dit af met een lekkere laag kaas.
  • Doe de ovenschaal circa 20 minuten terug in de oven. ( ik switch hier altijd naar de grillstand)