Tomatensoep

17-03-2023

Zelf ben ik gek op zelfgemaakte tomatensoep!
Het liefst zo neutraal mogelijk zonder balletjes en vermicelli maargoed dat is natuurlijk een persoonlijk dingetje! Binnen 25 minuten staat het voor je op tafel. Genieten toch!

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote wortels, dit mag ook winterpeen zijn
  • Oregano
  • +- 8 tomaten
  • 1 L water
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 el olijfolie
  • blikje tomatenpuree

    Instructies:

    • Was de groenten
    • Pel de ui en snijd in halve ringen
    • Schil de wortel, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens fijne plakjes
    • Pel de knoflook en snijd deze fijn.
    • Snijd de tomaten in blokjes
    • Verhit de olie in de kookpan, bak de ui, wortel en knoflook ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
    • Voeg de tomaten puree en de tomaten toe en bak dit ongeveer 1 minuut.
    • Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat de soep 20 minuutjes zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
    • Pureer de soep tot een glad mengsel & EET SMAKELIJK!