Pasta Bolognese

27-03-2023

Ik ben een ontzettende pasta eter, het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit welke soort als ik maar pasta kan eten.
Zo is de zelfgemaakte bolognesesaus ook 1 van mijn grote favorieten!

Ingrediënten :

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote wortels
  • 1 prei
  • 3 stengels bleekselderij
  • takje oregano ( gedroogd kan ook neem dan ongeveer een theelepel)
  • 300 gram gehakt
  • geraspte kaas
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • tomatenpuree


Bereidingswijze :

  • Was de groente voor gebruik!
  • Pel de uien en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de wortels, halveer deze en snijd in kleine blokjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in fijne ringen
  • Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en halveer de cherry tomaten
  • Verhit de olie in de braad of hapjes pan en bak het rundergehakt rul op hoge temperatuur.
  • Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee
  • Voeg daarna de prei, bleekselderij, tomaten en tomatenpuree toe en bak nogmaals 2 minuten.
  • Voeg 500 ml water en de oregano toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe.
  • Kook ondertussen de pasta naar wens volgens de verpakking en EET SMAKELIJK !