Pasta Bolognese
27-03-2023
Ik ben een ontzettende pasta eter, het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit welke soort als ik maar pasta kan eten.
Zo is de zelfgemaakte bolognesesaus ook 1 van mijn grote favorieten!
Ingrediënten :
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 grote wortels
- 1 prei
- 3 stengels bleekselderij
- takje oregano ( gedroogd kan ook neem dan ongeveer een theelepel)
- 300 gram gehakt
- geraspte kaas
- 250 gram cherry tomaatjes
- tomatenpuree
Bereidingswijze :
- Was de groente voor gebruik!
- Pel de uien en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Schil de wortels, halveer deze en snijd in kleine blokjes.
- Halveer de prei in de lengte en snijd in fijne ringen
- Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en halveer de cherry tomaten
- Verhit de olie in de braad of hapjes pan en bak het rundergehakt rul op hoge temperatuur.
- Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee
- Voeg daarna de prei, bleekselderij, tomaten en tomatenpuree toe en bak nogmaals 2 minuten.
- Voeg 500 ml water en de oregano toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe.
- Kook ondertussen de pasta naar wens volgens de verpakking en EET SMAKELIJK !