GOED GESPREK

02-08-2022

Als je dan toch eindelijk iemand van het UWV aan de lijn hebt, die met je meedenkt en met je mee voelt. Wat is dat een ontzettende opluchting.

Ik vertelde al eerder dat ik aan het wachten was op een telefoontje vanuit het uwv.
Aangezien mijn adviseur ( die ik heb ivm de WW) op vakantie is en mijn noodkreet toch gelezen is, kreeg ik deze lieve dame aan de telefoon.
Zoals gewoonlijk begon ik weer eens te huilen en had ze werkelijk te doen met mijn verhaal.

Ze snapte mijn frustraties compleet... nou ik ken wel anders van het UWV.
Ik heb rustig mijn verhaal kunnen doen en ze nam ook werkelijk de tijd voor mij.
Samen hebben we rustig alle stappen doorlopen die voor nu handig zouden kunnen zijn.

Het labeltje plakken vond ze vreselijk om te horen. Het leek haar persoonlijk aan te grijpen dat je als iemand met Autisme werkelijk een labeltje nodig hebt om ook maar iets verder te komen in de maatschappij.

Ze heeft me verschillende handvatten gegeven waar ik daadwerkelijk iets mee kan.. HOE FIJN IS DAT.

Ik weet wat me te doen staat, al zijn enkele dingen wel gigantisch eng voor mij...

Zo moet ik in gesprek met het bedrijf waar ik voor werk. Aangezien ik bij voorbaat al een gigantische angst heb, vind ik dit natuurlijk een enorme stap.
Deze lieve dame heeft mij duidelijk gemaakt dat ik eerst even tot rust moet komen.
Dit alleen al geeft enorm veel rust in mijn hoofd.. Eindelijk iemand die niet constant achter je broek aan zit waardoor jij je enorm gevangen voelt. Alsof je in een hoekje word gedrukt en geen andere mogelijkheid hebt.

Het is fijn om je struggles met iemand te bespreken die het ook werkelijk lijkt te snappen.
Ze wilde zich zelfs nog verder verdiepen in het Autisme aspect om meer mensen makkelijker te kunnen helpen. Iedereen is immers anders en uit het anders.

Het is nog wel erg moeilijk om nou precies te achterhalen waardoor ik mij zo voel. Enkele dingen kan ik wel benoemen maar mensen willen meer duidelijkheid. Laat dit nou net het ene ding zijn waar ik altijd gigantisch tegen aan loop. Onduidelijkheid is iets dat voornamelijk werkgevers mij geven. Ik kan niet altijd benoemen waar nou het probleem zit en waar ik tegen aan loop. Mijn brein gaat daar veel te snel voor en alles gaat door elkaar vooral als er enige stress bij komt kijken.

Autisme en stress zijn geen goede combinatie. Zo valt ook overal te lezen op het internet dat mensen met autisme meer stress ervaren en er langer over doen om dit te verwerken. Het bekende emmertjes verhaal.

één ding weet ik zeker.. ik moet actie gaan zetten en nog dingen onder ogen komen waar ik eigenlijk vreselijk bang voor ben.
Ik wil gaan leren hoe ik er mee om kan gaan dat ik zo bang ben, ik weet alleen nog niet hoe.

Daarom heb ik besloten nogmaals contact op te nemen met de huisarts en te kijken of ik de behandeling die ik (deels) afgesloten had weer op kan pakken zodat ik toch verder kom in de toekomst.


Ik ben deze dame echt enorm dankbaar voor haar begrip. Ik weet dat zij dit waarschijnlijk niet leest maar mennnnn ze heeft echt een last van mijn schouders gehaald. Ook wel een kleine last erop gelegd maargoed dat zijn goede leerpunten waar ik wel wat mee kan.

Ik hou jullie op de hoogte hoe dit verhaal verder afloopt!

Veel liefde, Simone