COCHEM '22

27-08-2022

Wat een leuke vakantie was dit!

Het was erg gezellig met mijn schoonouders en mijn liefste vriendje.

Op de eerste dag zijn we naar Oberhausen geweest, hier was voor ons niet heel erg veel te bekijken in het winkelcentrum maar het maakt je dag wel een beetje als uitstapje.
We zijn na Oberhausen doorgereden naar het huisje.
Het was wel een echte bergrit met veel scherpe bochten en dichte oren. Maar gelukkig is Tim een topchauffeur,
Het duurde wel even voordat ik geheel kon ontspannen in de auto maargoed dat ligt niet aan hem dat is gewoon mijn angst voor voornamelijk autorijden.
De duitse autobaan is vooral bij de wegopbrekingen erg smal en in mijn hoofd zijn we wel 100 keer verongelukt.
Het huisje zag er ook prima uit, er mankeerde wel wat dingen aan maargoed dat heb je in elk park wel.
Lekker op het park in het restaurant gegeten. Het eten is daar erg goed maar man wat was het warm (33 graden).

Dag 2 zijn we naar Cochem zelf geweest, dit is een klein stadje aan de moezel.
Voor ons ook niet heel indrukwekkend. Tim heeft wel een zonnebril kunnen vinden en we hebben lekker rond gestruind. In de middag zijn Tim en ik samen nog een rondje door de bergen gereden. We zijn via Senheim naar Bullay naar Alf naar Neef en Zel  enzovoort. gereden en zo eigenlijk over de berg terug naar Ediger Eller. Ediger Eller is het plaatsje waar ons vakantiepark oorspronkelijk staat.

We hebben ook nog even wat boodschappen gedaan met mijn schoonouders. Leuk met 3 autisten in de winkel ( mijn schoonvader heeft ook autisme). De hele winkel moest door terwijl we al bij het 2e gangpad hadden wat we moesten hebben haha!
Tim heeft spaghetti gemaakt voor ons allen. Tim vind koken erg leuk als je hem gewoon zijn ding laat doen en je er niet mee bemoeit. Mijn schoonmoeder en ik vonden het prima dat Tim aan het koken was want tja.. wij doen dat immers thuis elke dag.
Het eten was heerlijk en een echte Tim maaltijd. In de avond heeft mijn schoonmoeder onze voeten gemasseerd. Ze heeft iets gestudeerd met betrekking tot de voetzolen ofzoiets. Geen idee wat het precies is maar je komt er goed van tot rust.

Dag 3 zijn we Trier in gegaan. Dit lag op een uurtje rijden van ons park. We hebben daar winkels gekeken en mooie gebouwen die daar staan. Lekker nog even op een terrasje gezeten koffie gedronken.
Hier heb ik ook een goede zonnebril kunnen vinden en hebben we lekker op een bankje in het park onze broodjes opgegeten die we hadden meegenomen.
In de avond hebben we spelletjes gedaan, met name 10.000 dobbelen.
Ik heb nog een extra rondje gewandeld, even alle prikkels uit mijn systeem gelopen. Dit vind ik heerlijk en ik had niet echt heel veel zin om nog heel veel spelletjes te doen.
Daarna zijn we wederom wezen eten in het restaurant op het park. Nu stonden gelukkig de ventilatoren aan het was het iets aangenamer.
Ik ben hier wel gestoken door een wesp in mijn duim. Gelukkig heb ik hier niet een of andere allergie voor en werd het alleen een beetje dik in eerste instantie.
Wederom heeft mijn schoonmoeder onze voeten gemasseerd. Ze vind dit leuk om te doen dus heb ik haar haar gang laten gaan.

Dag 4 was een rustige dag. Zoals elke dag eigenlijk hadden we geen planning waar ik wel onrustig van word. Ik had aan het begin van het park een bord zien staan dat je een middeleeuws stadsaanzicht kon bekijken als je door een slagboom het dorpje Ediger Eller in zou rijden. Hier zijn we met zijn allen naartoe gereden. Tim en zijn vader zijn werkelijk uitgestapt om er foto's van te maken. Zijn vader doet alleen soms een beetje eigenwijs dus zijn moeder en ik zagen hem al helemaal van de berg af vallen. Niks voor ons dus snel weer de auto in. Het weggetje waar we overheen reden was enorm stijl en ging flink naar beneden. Op een punt in het dorp was de weg slechts 1,80 meter breed. Wel even spannend vooral met al die piepende sensoren van de auto dat je te dicht langs iets heen rijdt. We waren blij dat we de bergen uitwaren of nouja in ieder geval niet heel veel verder meer naar beneden hoefden via smalle weggetjes.
We zijn doorgereden door een deel van de dorpjes waar Tim en ik dinsdags door hadden gereden.
Wij vonden dit zo indrukwekkend dat we dit ook aan zijn ouders wilden laten zien. 
We hebben hier gekeken over de moezel en bij een pizzeria koffie gedronken met een apfel strudel. Yummie heerlijk!
Daarna terug gereden naar het huisje en ben ik nog even gaan wandelen. 
Ik wil immers elke dag die 10.000 stappen halen en ik heb er geen rust voor om dan vervolgens de hele dag niks meer te doen.
Tim had weer eten gemaakt, broodje bokworst met salade. heerlijk op weer zo'n warme dag. 36 graden pfoe!
Savonds is er eigenlijk niet veel bijzonders meer gebeurt. Ik had de tassen die we niet meer nodig hadden alvast in de auto gepakt en het meeste opgeruimd zodat we de volgende dag optijd weer naar huis konden om Boefje op te halen bij mijn moeder.

Dag 5 hebben we ontbeten, de laatste spullen gepakt en zijn toen lekker naar huis gereden. Dit verliep voorspoedig en hebben eigenlijk tegen alle verwachtingen in geen file gehad. Dit zou je wel verwachten op een vrijdag.
We waren tegen 13:15 bij mijn moeder, hebben daar nog een kopje koffie gedronken en even een cadeautje gegeven voor het oppassen van de hond. De hond was echt enorm moe en heeft zich gedragen als een oude sukkel. Hij is 5 jaar maar kan zich soms gedragen als een hoogbejaarde hond. 
Toen we thuis waren heb ik de auto uitgepakt, de koffers uitgepakt en direct de eerste was gedraaid. Geen zin meer om te koken en aangezien Tim weer spullen moest pakken voor het weekend Airsoft hebben we lekker een pizza besteld en zijn we vroeg naar bed gegaan.

Al met al was het een top vakantie. Soms was ik zelfs onderprikkeld. Geen idee of dat een woord is maar toch gebruik ik hem. Het had van mij iets avontuurlijker gemogen in de zin van dingen ondernemen. Het was toch wel erg gezellig maar ben wel blij dat ik weer lekker thuis ben en mijn ritme op kan pakken die ik hier heb. Voornamelijk het 3 maal per dag met de hond lopen heb ik enorm gemist.

Tegen alle verwachtingen in is niemand OVERprikkeld geraakt. Erg fijn!
Vandaag nog wat boodschappen gedaan en gewandeld. Tim is airsoften dus die zie ik morgen weer en dan gaan we deze top vakantie doorzetten.

Fijn weekend allemaal!

Vakantie kiekjes kun je uiteraard bekijken op mijn instagram. Deze kun je vinden via de Follow butten rechts bovenin de pagina.
Volgen mag uiteraard ook. Hoe meer zielen hoe meer vreugd ^.^

Veel liefde, Simone