Catalaanse rijstschotel

10-03-2023

Voor de vleeseters onder ons is dit echt een aanrader, eet jij liever geen vlees dan zou ik dit receptje overslaan.

Als wij bij mijn schoonmoeder komen eten is dit vaak het gerecht dat voor ons geserveerd word.
Wij vinden het allemaal zo lekker dat wij het zelfs af en toe thuis ook maken.
Het is een vrij simpel gerecht met enorm weinig groente ( dit gegeven vinden wij persoonlijk wel wat minder). Wij eten groente als bijgerecht erbij maar dat is natuurlijk ieder op zichzelf. 
Wel wil ik graag even vermelden dat dit een enorme calorie bom is, en hoe lekker ook ... EET MET MATE!

Ingrediënten: 

  • 1 hele chorizo worst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 kopje rijst ( voor 4 personen)
  • 1 gesnipperde ui
  • eventueel farmer salade / coleslaw voor erbij


    Instructies:
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
    • Bak in een andere pan de aardappelschijfjes goudbruin.
    • Voeg de ui en de spekjes toe en bak deze even mee ( 2min)
    • voeg het kleine blikje tomatenpuree toe en bak ook deze even mee.
    • Haal het velletje van de chorizo worst af en snijd de chorizo in stukjes, voeg dit toe aan de pan.
    • Giet de rijst af en roer de rijst ook door de pan met de rest van de ingrediënten.
    • Laat alles ongeveer 5 minuten bakken en klaar is kees!